„НАЈБОЉИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА-У КАЛЕНДАРУ ПАЛИЛУЛЕ“
27.12.2011

Најбоље ученике и студенте општине Палилула и представнике руководства образовних установа, на свечаности која је одрежана у Нишком културном центру, поздравио је проф.др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула. Овим поводом промовисан је и КАЛЕНДАР за 2012 а председник Новаковић и председник Скупштине, Милан Ђурђевић упутили су ученицима и студентима   Новогодишњу честитку.

„И ове године остварили смо идеју да се најбољи ученици школа и студенти факултета, који се школују на територији Градске општине Палилула, нађу на оригиналном општинском Календару за 2012 годину. Након позивног конкурса добили смо имена више од 200 најбољих ученика-студента. Они су овде данас са нама али и на страницама нашег КАЛЕНДАРА- НАЈБОЉИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА. Све ученике, студенте као и професоре, директоре школа и декане факултета поздрављам, са жељом да у Новој 2012. години остваримо још боље резултате и успешну сарадњу- рекао је председник Игор Новаковић.

Фотографије су настале у аутентичном амбијкенту Палилуле и дело су Милана Јосиповића, уметничког фотографа који је рођен у Нишу, а годинама живи и ствара у Америци и Јужноафричкој Републици. Јосипа ради за агенције Ford, Elite, као и часопис National Geographic.

По речима председника Новаковића општина Палилула је потписала протоколе о сарадњи са више удружења и организација. Као одговорна организација локалне самоуправе општина је у својој Стратегији развоја значајан простор посветила повезивању образовања, науке и локалне самоуправе, Ова активност је усмерена пре свега на унапређењу и реформисању рада у основним и средњим школама и на факултетима са подручја Палилуле, едукацији и усавршавању запослених и незапослених кадрова, неговању научног подмлатка, размени научних и стручних информација.